ערכים ופרקטיקות של קיימות הם "הנושא החם" במדינות רבות. גם בישראל הולכות ומתרחבות יוזמות עירוניות, קהילתיות ופרטיות להנחלתה של תודעת הקיימות. במציאות המתהווה, שיתוף קהילתי, אחריות סביבתית וצדק חברתי הם גורמים דומיננטיים בתהליכי השינוי לקראת חברה מקיימת.
הספר אתגר הקיימות עניינו בפרישה רחבה של הקיימות כתפיסת עולם רב-תחומית, רעיונית, ערכית וחינוכית, אשר כורכת יחד סוגיות סביבתיות, חברתיות ואזרחיות. מטרתו העיקרית היא הנחלת תודעה אזרחית פעילה וביקורתית הנדרשת בחברה דמוקרטית בת-זמננו. הוא קורא לאקטיביזם סביבתי, חברתי וחינוכי, מעמיד אתגרים קונקרטיים ומציע פתרונות ויישומים.
הכותבים בספר הם אנשי מחקר, חינוך ומעשה, הבוחנים את החינוך לקיימות מ"המקום שהם נמצאים בו". מגוון הפרספקטיבות הרחב המוצע בספר מניב תמונה ברורה יותר של הפערים בין הרצוי למצוי ובכך סולל את הדרך למגוון של יוזמות ונתיבי פעולה.
"הספר מאתגר במסר חינוכי שאין חשוב ממנו: עלינו ללמוד לחיות עם אחרים ולא על חשבון אחרים; להבטיח את שלומה של אימא אדמה; ולהבטיח מחר של כבוד לילדים, לגורים ולניצנים של היום".
פרופ' נמרוד אלוני, מכללת סמינר הקיבוצים
"הספר מצליח לדון בקשת רחבה של נושאים בלי להקריב את העומק על חשבון הרוחב. יחד מרכיבים המאמרים תמונה מורכבת אך בהירה. יוצא שהשלם הוא בהחלט גדול מסך חלקיו".
ד"ר ג'רמי בנשטיין, מרכז השל לקיימות
"לרעיונות המוצעים בספר יכולה להיות תרומה משמעותית לעבודתנו היומיומית בבית ספר אשר חרת על דגלו את חזון הקיימות".
דפנה רודיק, מנהלת בית ספר יסודי לקיימות "אפק", ראש העין