חגי רם מציע בספרו החדש קריאה ביקורתית ראשונה מסוגה של השיח הפרשני שהתפתח בישראל על איראן מאז מהפכת 1979. לצד פירוק התשתית המושגית של השיח וחשיפת הטיותיו וזיקתו למנגנוני כוח וייצור דעת בישראל, ייווכח הקורא שהשיח העוסק באיראן נגזר מן התהליכים החלים על החברה בישראל מאז סוף שנות השבעים של המאה הקודמת. בכתיבה רפלקסיבית ומקורית מראה המחבר כי מערכת הדימויים שנוצרה על איראן קשורה, בין היתר, לחרדות קיומיות של סוכני ידע והגמוניה ישראלים מפני "התחרדוּתה" ו "התמזרחותה" של החברה בישראל. גירוש איראן לתחומי "האחרוּת הרדיקלית" מבטא אפוא ניסיון לגרש את השד העדתי, הדתי והפונדמנטליסטי מן החברה בישראל, לא פחות משהוא מבטא תגובה לאיום שאיראן מציבה לישראל בתחומי הטרור והגרעין.
"איראן היא השטן המוחלט של ישראל העכשווית. לפני שאנחנו ממהרים להפציץ אותם ולכרות לעצמנו מאגר שינאה שלא יהיה לו סוף, כדאי לקרוא אחרת את איראן. כדאי לקרוא את רצונותיה ואת מקורות הכעסים ואי ההבנות בינה לבין ישראל של היום.
על פי איראן של רם ניתן להבין לא רק את הממשק המבהיל ביננו לבינם, אלא גם מרחבים פנימיים לא מוגנים שלנו. בין פונדמנטליסטים יהודים למודרניסטים, בין קנאים למתונים, בין יוצאי ארצות האיסלם ליוצאי ארצות הנצרות"
אברום בורג ממליץ על הספר, YNET, 2009