בליל הארבעה בנובמבר 1995 נפל דבר בישראל: ראש ממשלת ישראל נרצח בידי מתנקש יהודי, על רקע אידיאולוגי.
רצח יצחק רבין העלה מספר שאלות נוקבות: כיצד צמח בחברה הישראלית הפתוחה והמתקדמת אדם שחישב להשיג הישג פוליטי על ידי אלימות קיצונית? כמה עמוקים שורשיה של אלימות זו בתוכנו? האם יש לה בסיס רחב והיא מבטאת רחשי לב של רבים בקרבנו ? האם לפנינו אירוע חריג או שמא יריית פתיחה למעגל של רשע וטרור?
הספר מנסה להסביר, בין השאר, כיצד התפתח והתרחש התהליך שהביא להרצחו של יצחק רבין בלב תל אביב. במרכז המודל המוצג כאן מתוארת התארגנותה ועלייתה של תנועת גוש אמונים מתחושת מצוקה, דרך אימוץ אידיאולוגיה נוקשה וציות עיוור למנהיגים רוחניים, ועד לשימוש פיזי באמצעי אלימות וטרור.
על פי התזה המפורטת כאן, קיים חוט שני המחבר בין גוש אמונים של שנות השבעים, המחתרת היהודית של שנות השמונים, ומתנגדיו האלימים של הסכם אוסלו בשנות התשעים. לכל אלה משותפת רוח המרי וקריאת התיגר נגד שלטון החוק וכל מי שמע לעמוד בדרכם. הם מפיצי זעמו של האל.
ד"ר מולי פלג הוא מרצה למדעי המדינה וליחסים בין לאומיים במכללת בית ברל ואוניברסיטת תל אביב. בעבר לימד באוניברסיטאות פודאהם בניו יורק וראטגרט בניו ג'רזי. נושאי התמחותו הם קונפליקטים, אלימות פוליטית ותהליכי מלחמה ושלום. פרסם מאמרים בכתבי עת בארצות הברית ובבריטניה ומפרסם מאמרים פובליציסטיים בעיתונות הישראלית. עוסק גם בכתיבת שירה ובקרוב יראה אור ספר שירים ראשון פרי עטו.