כמעט שאין אישה בישראל שלא עברה הטרדה מינית; אבל מה לעשות כדי לצפות הטרדה ולנסות למנוע אותה? מנגד, גברים רבים תוהים האם התנהגותם כלפי נשים עודנה מותרת, ולא מעטים חוששים מפני תלונות שווא; מה לעשות כדי לא להכשל בהטרדה, ולא להחשף לתביעת שווא?
ספר חדש מכיל דיונים מפורטים בנקודות אלה. בישראל קיים חוק למניעת הטרדות מיניות, והספר זה מטריד אותי מציג את החוק ותשובות לשאלות "יום יום" שהוא מעורר. הוא מסביר מה אסור, מדוע, וכיצד להתמודד עם הטרדה.
הספר מקיף, שיטתי, מקצועי, קריא ו"ידידותי למשתמשים", הספר מביא שלושים סיפורים של הטרדה ("אירועים"), המתארים סיטואציות מן החיים, שרבים אינם יודעים לזהותן כהטרדות מיניות אסורות. הסיפורים נועדו להרחיב את המודעות הציבורית לכל גווני ההתנהגויות האסורות, ולשרטט את הקו בין המותר והאסור (למשל – כשאחד מבני זוג רוצה להיפרד, והשני מאיים שאם יעזוב אותו הוא יפיץ עליו דברים שיפגעו בפרנסתו או במעמדו החברתי – מעטים מודעים לכך שזוהי סחיטה מינית באיומים, המהווה הטרדה מינית).
לספר הזה זקוקים כל אישה ולכל גבר. הוא מיועד גם לאנשי מקצוע העוסקים בתחום: לשופטות ולשופטים, לעורכי דין ולעורכות דין, למנהלים ומנהלות שיש להם אחריות על התנהלות תקינה במקומות עבודה, בידור וארגונים חברתיים. הספר חיוני במיוחד לאחראיות על הטרדה מינית במקומות עבודה, ולסטודנטים וסטודנטיות למשפטים ולמדעי החברה.
ד"ר אורית קמיר, חוקרת ומרצה למשפט ומגדר, השתתפה בניסוח החוק למניעת הטרדה מינית ומלווה אותו מיום חקיקתו במחקר, בכתיבה, בהרצאות ובשיח הציבורי. ספריה הקודמים בעברית הם פמיניזם זכויות ומשפט (משרד הבטחון, האוניברסיטה המשודרת), שאלה של כבוד: ישראליות וכבוד האדם (כרמל), וכבוד אדם וחוה: פמיניזם ישראלי, משפטי וחברתי (כרמל).
קישורים
מה שאסור ומה שמותר באמצעות שימוש בוטח ומיומן בכלים רטוריים מגוונים מציגה אורית קמיר באופן מקיף ומעניין את הדין הישראלי הנוגע להטרדה מינית |