עִם שַׁחַר אָנוּ מַקִּישִׁים בָּאֲבָנִים אֶת הַשִּׁירִים.
הַיּוֹם נִפְרָשׂ בְּצַעֲדֵי שֶׁמֶשׁ.
אֲגַמֵּי הַלַּיְלָה כְּבָר צָלְלוּ אֶל בֵּין הֶהָרִים,
עֵינַיִם עִוְרוֹת וְקָרוֹת מֵעֵבֶר לַחֲלוֹמוֹתֵינוּ.
אַךְ עָלֵינוּ לִשְׁכֹּחַ אוֹתָם וְאֶת צִפֳּרֵי הָאַשְׁמֹרֶת הַמָּרוֹת.
נִנְשֹׁף הֶבֶל לַח אֶל תּוֹךְ כַּפּוֹתֵינוּ וְנַקִּישׁ בָּאֶבֶן, בַּמַּיִם, בָּעֵץ.
הַבֹּקֶר כֻּלּוֹ יְהַדְהֵד, כִּי שׁוּב זָכִינוּ בַּנְּשִׁימָה הַפּוֹצַעַת:
שְׁבִיל רָחָב כְּגוּפוֹ שֶׁל אָדָם בַּשִּׁבֳּלִים הַחַמּוֹת.
טקסֵי הערב, ספרו החמישי של ליאור שטרנברג, הוא ספר מאתגר ושאפתני, הנע בבטחה בין האפי והלירי ומציע אופק מרהיב של אפשרויות פואטיות חדשות.
ברוב פרקי הספר משהה שטרנברג את הקול הביוגרפי, האינטימי, המאפיין את שירתו, ומאפשר לקולות אחרים, מפתיעים, להשתלט עליה, כך שכל אחד מפרקיו מציע מפגש עם עולם רגשי ושירי אחר:
בפרק הראשון, "אגדת המישור", דוברים קולות ארכאים, שבטיים, שקיומם קרוב מאוד אל יסודותיו הראשוניים של הטבע; בשני, "נהר משתי גדותיו", נפרש דיאלוג מקוטע בין שני קולות אוהבים ורחוקים; ובשלישי, "בין התחנה לבתים", מוצגת דרמה שירית של מקום ומשפחה, הממוקמת במושבה ישראלית של שנות השלושים. שני פרקיו האחרונים של הספר חוזרים אל טריטוריות מוכרות יותר - פרקו הרביעי, "בעיר בה אני חי", הוא מסע מטלטל בתוך ירושלים של הווה ושל נצח, כפי שרואה אותה מי שחי בה בעשרים השנים האחרונות; ואילו הפרק החמישי והאחרון, "הילת המנורה", מתכנס אל חומו של הבית, אל שמחתה ומורכבותה של הזוגיות, ואל האושר שבהורות.
מעל לכל חוגג טקסֵי הערב את רבגוניותה של השירה כדיבור עמוק, הכרחי, ואת שמחת הגילוי המתמדת, הקשורה באופן שבו היא שבה ובוראת את עצמה מתוך הזר והמוכר כאחד.
ליאור שטרנברג, יליד 1967, זכה במספר פרסים חשובים על שירתו, ביניהם פרס ראש הממשלה לשנת 2006, הפרס לשירה עברית על שם נתן יונתן לשנת 2008, ופרס דוליצקי מטעם האוניברסיטה העברית לשנת 2011.
ספר מסתורי, אפל מאוד
אלי הירש על הספר
בין אלימות לעדנה וחום
ספרו המצוין של המשורר ליאור שטרנברג מביא שירים משני עולמות מנוגדים ושונים של הוד קדום וסוער ובין משפחתיות ביתית
ארז שוייצר על 'טקסי הערב'