"במשך זמן רב לא מצאתי דרך לבטא או לומר בבהירות את הסוד שעומד בלב עבודתי: שאף על פי שהמגדר ממלא תפקיד מרכזי בסיפור שאני מספרת, אין זה סיפור על מגדר אלא סיפור אנושי. לכן שיניתי את הכותרת." כך כותבת פרופ' קרול גיליגן בספרה החדש, בקול אנושי, שנכלל ברשימת הספרים הטובים ביותר של ה-TLS לשנת 2023.
הכותרת "בקול אנושי" מחליפה את המושג "בקול שונה" שטבעה גיליגן בכותרת ספרה פורץ הדרך מ-1982. הקול האנושי, אומרת עכשיו גיליגן, אינו שונה מן "הקול הגברי" אלא מהקול הפטריארכלי, זה התובע מנשים דאגה לזולת, ומגברים – דאגה לעצמם. הקשבה לקול האנושי היא התנגדות לפטריארכיה, על הבינאריות (גברי/נשי) וההיררכיה (גברי מעל נשי) שעומדות ביסודה. לקול האנושי יש פוטנציאל פוליטי חשוב, משום שהבינאריות וההיררכיה נוגדים את רעיון הדמוקרטיה: ההנחה שלכל אחת ואחד יש קול, ושכל הקולות שווים. לכן הכרה בקול האנושי הכרחית לקיומה של הדמוקרטיה.
פרופסור קרול גיליגן היא פסיכולוגית וסופרת אמריקאית, מההוגות הפמיניסטיות החשובות ביותר של שלהי המאה ה-20 ותחילת המאה ה-21. הגותה ומחקריה השפיעו על תחומים רבים, בהם פסיכולוגיה, חינוך, אתיקה ומשפט. מאז שנות התשעים מלמדת בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ניו יורק. ספרה בקול שונה: התיאוריה הפסיכולוגית והתפתחות האשה ראה אור בעברית ב-1995 בהוצאת ספרית פועלים, והספר להצטרף להתנגדות הופיע ב-2016 בסדרת אדום כהה בהוצאת הקיבוץ המאוחד.
פתח דבר למהדורה העברית (לצידה של גיליגן) ועריכה מדעית: צבי טריגר.
"אחת התובנות העמוקות ביותר שהגעתי אליהן במהלך עבודתי היא שהתנאים ההכרחיים לאהבה והתנאים ההכרחיים לאזרחות בחברה דמוקרטית חד הם. שתיהן תלויות בקול, ביכולת לתַקשר את החוויה שלנו, וברצון העז שלנו לחיות בתוך מערכות יחסים, לא לבד ולא מאחורי חומות של שתיקה. [...] אנחנו יצורים שבנויים מטבעם ליחסים ולתגובתיות. אנחנו נולדים עם קול ועם הרצון להיות מעורבים ולהיענות לאחרים. כבר אין טעם לשאול איך אנחנו זוכים באנושיות שלנו. השאלה צריכה להיות איך אנחנו מאבדים אותה."