הפרקריאט ("המעמד הפגיע") הוא מעמד חדש שצומח במהירות ברחבי העולם. אלה הם עובדים המועסקים בצורה לא סדירה, במשרות שאינן יציבות ומספקות ושאין בהן שכר הוגן, תנאים סוציאליים ומשמעות. נמנים עמם "עובדי קבלן" בתחומי התחזוקה והסיעוד, פרילנסרים ועובדים שעתיים וזמניים בענפים כמו הוראה, בריאות, רווחה, בניין ותקשורת.
רבים מהפרקריאטים מתוסכלים וזועמים עקב הפגיעות הכלכלית והקיומית שלהם. התסכול מתבטא לעתים בעוינות, במיוחד כלפי מהגרים וקבוצות מוחלשות אחרות שנתפסות בעיניהם כאיום. לא אחת הם נגררים לקיצוניות פוליטית – במיוחד מאחר שהם אינם מגדירים את עצמם כמעמד-למען-עצמו ולמעשה הם "שקופים" ונעדרי ייצוג ארגוני ופוליטי.
גאי סטנדינג מזהיר מפני הסכנה הטמונה באי היציבות החברתית שמעמד זה מחולל בחברה. הוא טוען כי יש צורך דחוף בשינוי עולם העבודה ודוחק בנו לקדם "פוליטיקה של גן עדן", שבה חלוקה מחדש של משאבים והכנסה בטוחה יהיו חסם כנגד הקצנה פוליטית ויענו על הצרכים והשאיפות של המעמד הגלובלי החדש הזה.
גאי סטנדינג הוא פרופסור באוניברסיטת לונדון. סטנדינג הוא מהדוברים המובהקים בזכות הכנסה בסיסית לכל (UBI) והוא ממייסדי 'הרשת העולמית להכנסה בסיסית' (BIEN) וממוביליה. ספריו ומחקריו עוסקים בהתפתחויות בשוק העבודה ובמשמעויות שיש להן למדיניות כלכלית. הפרקריאט תורגם לשפות רבות וזכה לתהודה בקרב רבים ממעצבי המדיניות החברתית-כלכלית בעולם.
*
המשבר הכלכלי, החברתי, הפוליטי והתרבותי, שמחולל הניאו־ליברליזם בעשורים האחרונים מעורר תסיסה רעיונית עמוקה בשמאל העולמי, החותרת לעדכן את ההגות הסוציאליסטית ולהתאימה לאתגרי המאה ה־21 . סדרת בארי למחשבה סוציאל־דמוקרטית מביאה בפני קוראי העברית את מיטב החידושים בהגות הסוציאליסטית העולמית והמקומית, במטרה להניע דיון ציבורי שיסייע בחידוש פניו של השמאל הישראלי.