הקפיטליזם בן זמננו במשבר. מצב החירום האקלימי מאיים לשנות דרמטית את החיים על פני כדור הארץ, אבל עולם העסקים ממוקד ברווחים לטווח הקצר ולא מציע פתרונות לבעיות הבוערות. הממשלות הסכינו עם תפקידן הסביל ונותרו מוחלשות. אבל מצב זה אינו מחויב המציאות.
בספר כלכלת משימה | לכוון גבוה: מבצע הנחיתה על הירח כמדריך לשינוי הקפיטליזם, מזכירה לנו הכלכלנית מריאנה מצוקטו כיצד גופים ציבוריים ופרטיים שיתפו פעולה בעבר כדי לעשות דברים מופלאים והם יכולים לעשות זאת גם היום. היא מציגה חזון שבו ממשלות, בשיתוף האזרחים, מציבות מטרות שאפתניות, שהגשמתן דורשת שיתוף פעולה אמיתי בין המגזר הממשלתי למגזר העסקי. להיאבק במשבר האקלים, לצמצם את הפער הדיגיטלי, להכחיד את העוני, לעצב חברות בנות קיימא עם שוויון מגדרי ותעסוקה מלאה ומכובדת לכול, למצוא תרופה לסרטן – כל אלה הם אתגרים שנוכל להתמודד אתם אם רק נדמיין מחדש את הממשל ואת מערכות היחסים בין המגזר הציבורי והפרטי, ונבנה מחדש את הקפיטליזם בהתבסס על גישה מכלילה וחדשנית.
מריאנה מצוקאטו היא מרצה לכלכלה של חדשנות וערך ציבורי ביוניברסיטי קולג' לונדון (UCL), המנהלת-המייסדת של מכון UCL לחדשנות ולתועלת הציבור (IIPP) ויו"ר מועצת כלכלת הבריאות לכול של ארגון הבריאות העולמי. היא מחברת הספרים The Value of Everything: Making and Taking in the Global Economy ו-The Entrepreneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths (שגם הוא יראה אור בעברית בסדרת בארי).