״ספר מרתק המדגים כיצד משחקי מחשב יכולים להשפיע לחיוב לא רק על ילדינו, אלא על החברה שלנו בכללותה.״
סנדרה דיי אוקונור, שופטת בית המשפט העליון בארה״ב לשעבר
בעשורים האחרונים זכתה תופעת הגיימינג לקיתונות של ביקורת מהתקשורת, מפוליטיקאים ומאזרחים החוששים מהשפעתה על בריאותנו החברתית, הגופנית והנפשית. אבל מה אם משחקי מחשב יכולים להשפיע עלינו ועל העולם לטובה?
במשחקי שלום, אסי בורק ולורה פרקר מראים כיצד משחקי מחשב יכולים לפעול לטובת שינוי חברתי עולמי, וכיצד הם אכן עושים זאת הלכה למעשה – מ"פיסמייקר", המשחק עטור הפרסים העוסק בסכסוך הישראלי–פלסטיני, ועד למשחק הראשון שזכה לאישור ה-FDA האמריקאי וכיום מסייע לטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
משחקי שלום אינו ספר לגיימרים. אולי להפך: זהו ספר לקוראים הבאים מעולמות העסקים, הבריאות, החינוך והעשייה הציבורית, ומעוניינים להתוודע למדיום סוחף ועתיר אפשרויות. משחקי מחשב משפרים את הלימוד וההבנה של נושאים מורכבים, תורמים לשינויי התנהגות חיוביים בקרב שחקנים, ואפילו מעודדים ומאפשרים תגליות ופיתוחים מדעיים חדשניים. בתקופה של חוסר ודאות וסכסוכים ברחבי העולם, משחקי שלום מבקש לספק לקוראיו השראה ותקווה ולפתוח בפניהם עולם חדש ויצירתי, שבו אמפתיה וטכנולוגיה צועדות יד ביד.
אסי בורק נכלל ברשימת ״25 המנהיגים הדיגיטליים של עולם הבידור״ של המגזין "וריאטי". הוא מנהל בכיר בחברת המשחקים טילטינג פוינט ומשמש יו״ר עמותת ״משחקים לשינוי״, שבמסגרתה שיתף פעולה עם גופים רבי השפעה כגון הבית הלבן, נאס"א, הבנק העולמי וקרן הנשיא קלינטון.
לורה פרקר היא כתבת עצמאית בנושאי טכנולוגיה ומשחקי מחשב. כתבותיה פורסמו בעיתונים מובילים כגון ה"ניו יורק טיימס", ה"ניו יורקר" ו"Vanity Fair".