העיר שאנו חיים בה, על שכונותיה ורחובותיה, היא חלק מהווית היום יום שלנו. בעשורים האחרונים מנוהלת העיר "מלמעלה למטה", על ידי גופי שלטון המקדמים סדר יום תכנוני שמייצג את יזמי הנדל"ן וההון יותר מאשר את תושבי העיר וסביבותיה. לכן מופרים במקרים רבים מדי עקרונות של דמוקרטיה ושיתוף בידי מתכננים "מטעם". כך נפגע המרחב החברתי המאפשר "מקום לכולם", ועמו גם מרחבים היסטוריים, עיצוביים וסביבתיים של העיר.
הספר ערי המחר – תכנון, צדק וקיימות היום עוסק בשאלות שמעלה מצב זה. כיצד תראה עיר המחר? האם ובאילו תנאים היא תהיה צודקת ומקיימת יותר? ומה יהיה תפקידו של התכנון העירוני בניהול עיר המחר? סוגיות אלה שזורות כחוט השני בין פרקי הספר, המתמקדים בתמורות ובתהליכים המתרחשים במרחב העירוני בישראל ומעוררים ביקורת ציבורית גוברת. עורכי הספר וכותביו הם חוקרים, מתכננים אורבניים ופעילים חברתיים, שחברו כדי להעמיד את סוגיות "ערי המחר" לדיון מושכל ולהציע להן פתרונות אפשריים.
פרופסור טובי פנסטר מלמדת בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב ועומדת בראש המעבדה לתכנון סביבה וקהילה (PECLAB). מחקריה כוללים ניתוח ביקורתי של תחומי התכנון, המגדר והזהויות בעיר. מספריה: של מי העיר הזאת? תכנון, ידע וחיי היומיום (הוצאת הקיבוץ המאוחד, סדרת קו אדום, 2012). ב-1999 הקימה את עמותת "במקום - מתכננים למען זכויות תכנון" ועמדה בראשה.
אורן שלמה הוא דוקטורנט במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון. מחקרו עוסק בהסדרי מדיניות ושליטה בערים שסועות. למד לתואר שני במסגרת המעבדה לתכנון סביבה וקהילה – PECLAB שבחוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב. מלמד מדיניות מרחבית באוניברסיטה הפתוחה