הדוֹגמוֹת של העבר השלֵו אינן הולמות את ההווה הסוער. בנקודה זו על ציר הזמן מתנוסס מולנו קושי עצום, ועלינו להתנשא למלוא גובהו. מאחר שעלינו להתמודד עם תופעה חדשה, עלינו גם לחשוב בצורה חדשה ולפעול בצורה חדשה. עלינו לחלץ את עצמנו, ואז נציל את ארצנו.
אברהם לינקולן, נשיא ארצות הברית, "נאום מצב האומה", 1862
אילו אדם הייתי; רטוריקה של נקמה ורטוריקה של השלמה בישראל פותח פתח לחשיבה מחודשת על הנרטיבים המבוצרים והמתבצרים של חיינו ומציע זוויות ראיה חדשות – ועל בסיסן אמצעים חדשים – להתמודדות עם הסכסוך הישראלי פלסטיני. באמצעות קריאה במגוון רחב של טקסטים מסוגות שונות, החל בשלושה מחזות של שייקספיר, עבור דרך סרטים דוקומונטריים, ממוארים, יצירות סיפורת ושירה, וכלה בתוכניות לימודים והסכם שלום, הספר בונה "תיבת מכשירים" ביקורתית שבאמצעותה נוכל לחשוב ולפעול מחדש בישראל של כאן ועכשיו כדי להתמודד עם מצב שלכאורה נראה ללא מוצא.
ניטה שוחט היא מרצה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים. ספרה הקודם, Narrative Fissures: Reading and Rhetoric (Fairleigh Dickinson University Press, 2005), מציע מתודולוגיה לקריאה ולכתיבה ביקורתית בין-תחומית.
בספר זה מראה ניטה שוחט כיצד אומה המקובעת בעבר טרגי יכולה לחלץ עצמה מעוינות משתקת לשכניה. תוך שימוש מזהיר בחומרים הלקוחים מתחומי הספרות והאמנות שוחט מתווה פדגוגיה של פיוס בין יהודים לערבים. הספר פותח אופק חדש לתרבות אחרת של חיים המשלבים זהות עם סולידריות אנושית. זהו ספר חובה לכל אדם שהפיוס בין שני העמים הלכודים בקונפליקט מדמם יקר לליבו.
פרופסור ירון אזרחי, האוניברסיטה העברית ירושלים
ספר בסדרת קו אדום