הספר שאלת קיומה של מיסטיקה יהודית: הגנאלוגיה של המיסטיקה היהודית והתיאולוגיות של חקר הקבלה מציע דיון גנאלוגי בהנחה המקובלת במחקר ובציבור הרחב, המזהה את הקבלה והחסידות כמיסטיקה יהודית ורואה בה ביטוי לאומי לתופעה רוחנית אוניברסלית. באמצעות בחינה ביקורתית של הפרויקט המתמשך העוסק בחקר המיסטיקה היהודית המחבר מבקש לחשוף את גורמי העומק המונחים בבסיסו ואת השלכותיו על האופן שבו הקבלה והחסידות נתפסות ומפורשות בהווה. דיון ביקורתי זה מאתגר את ההנחות המקובלות לגבי מחקר המיסטיקה וחושף את האופנים שבהם הן התגבשו ועיצבו את הבנייתן ואת חקירתן של התופעות המזוהות כמיסטיקה היהודית.
בספר דן המחבר בועז הוס בהקשרים ההיסטוריים ובתהליכים שהביאו להבניית המושג מיסטיקה יהודית. הוא בוחן כיצד הפך מושג זה לקטגוריה אנליטית, המכתיבה את אופן המחקר של הקבלה והחסידות באקדמיה ומשפיעה על תפיסתן בציבור הרחב ועל עיצובן של תנועות קבליות וחסידיות בנות זמננו. הספר חושף את ההנחות התיאולוגיות והפוליטיות העומדות ביסוד חקר המיסטיקה היהודית ומראה כיצד הפרדיגמות התיאולוגיות של מחקר הקבלה והחסידות הגדירו את גבולות השדה, ניתבו את ייצור הידע המדעי וקבעו את ערכם הסימבולי של מושאי המחקר.
פרופ' בועז הוס מלמד במחלקה למחשבת ישראל ע"ש גולדשטיין-גורן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
מפרסומיו הבולטים
כזוהר הרקיע: פרקים בתולדות התקבלות הזוהר ובהבניית ערכו הסמלי, בהוצאה משותפת של מכון בן-צבי לחקר קהילות ישראל במזרח ומוסד ביאליק (תשס"ח)
ו- Kabbalah and Contemporary Spiritual Revival , שראה אור בהוצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2011).