" למה אנחנו אוהבים כלבים, אוכלים תרנגולות ונועלים פרות? מלאני ג'וי מציעה לנו מסע שמתחיל בערעור על המובן מאליו, עובר דרך רבות והרגלים אישיים, הסתרה תאגידית ופסיכולוגיה אנושית, ומוביל אותנו לעבר חיים של יותר מודעות וחמלה."
- מיקי חיימוביץ', עיתונאית ופעילה סביבתית, מובילה את תכנית התחקירים החברתית "המערכת" והקמפיין הישראלי של תנועת "יום שני ללא בשר".
"בני אדם ובעלי חיים - סיפור שיש בו אהבה, תאווה, והרבה רוע מודחק. מה מאפשר לאנשים טובים להזיל דמעה על סבלו של כלבלב, אבל לא לחשוב איך שוסף גרונו של העגל שבצלחתם? מלאני ג'וי כתבה ספר על הנפש האנושית ועל חולשות אנוש. האם יש לך אומץ לקרוא אותו?"
- פרופ' יורם יובל, פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי, מחבר רבי-המכר סערת נפש ומה זאת אהבה ומנחה תכנית הראיונות הטלוויזיונית "שיחת נפש".
ספרים רבים מסבירים לנו למה לא לאכול בשר. ספרה פורץ הדרך של הפסיכולוגית החברתית מלאני ג'וי שואל: מדוע בכל זאת אנחנו אוכלים בשר?
התשובה, לפי מלאני ג'וי, נעוצה במערך של אמונות ומנגנונים פסיכולוגיים וחברתיים שהיא מכנה קרניזם. הקרניזם מעלים רגשות שאנו מרגישים כלפי בעלי חיים, עובדות שידועות לנו וערכים שאנו מאמינים בהם. חשיפת המנגנונים הסמויים שלו היא צעד ראשון לקראת שיח ציבורי מעמיק ועקרוני יותר בשאלת היחסים בין בני אדם לבעלי חיים אחרים.
ד"ר מלאני ג'וי, בוגרת הרווארד, לימדה פסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת מסצ'וסטס שבבוסטון וכיום עומדת בראש הארגון "מֵעֵבֶר לקרניזם" ( carnism.org). כלת אות אהימסה לקידום אי-אלימות, 2013 .
לספר מצורף פתח דבר מאת פרופ' יובל נח הררי, מחבר רבי המכר קיצור תולדות האנושות וההיסטוריה של המחר.
מאנגלית: דבי אילון, זוכת פרס היצירה למתרגמים, תשפ"ג