במכתב מלא אהבה, זעם וכאב לבנו בן ה-15, טא-נהסי קואטס מגולל את סיפור ההתבגרות שלו ברחובות בולטימור האלימים ובאוניברסיטת הווארד השחורה, ודרכו את סיפורו של הגוף השחור באמריקה.
אמריקה ניזונה זה מאות שנים מניצול וביזה של בני עמך, אומר קואטס לבנו. הגוף השחור מנושל, מוכה, מוצג כאִיום, אך למעשה נתון בעצמו כל העת בסכנה איומה. אתה תצטרך ללמוד לחיות בין האנשים האלה, בגוף הזה ובארץ הזאת.
"שאלתי את עצמי מי יוכל למלא את הרִיק האינטלקטואלי שהעיק עלי מאז מותו של ג'יימס בולדווין. עכשיו ברור שזהו טא-נהסי קואטס. השפה של בין העולם וביני חודרת קרביים, רהוטה ומשחררת ביופיה. הבחינה שלו את את הסכנות והתקוות האופפות את חיי הגבר השחור מעמיקה ומאירת עיניים. קריאת חובה."
טוני מוריסון
"טא-נהסי קואטס מלמד אותי להכיר במגבלות הכוח שלנו להגן על ילדינו, והקשה מכול – לראות איך הצורך שלנו לגונן הופך לנטל עליהם, כזה שאנו חייבים מתישהו לגייס את החוכמה ואת האומץ הנורא שנדרשים כדי להסירו."
מייקל שייבון
טא-נהסי קואטס הוא כתב במגזין האמריקאי The Atlantic וזוכה מלגת מקארתור (2015). ספרו בין העולם וביני זכה בפרס הספר הלאומי של ארצות הברית (2015). יליד בולטימור, מתגורר בניו יורק עם אשתו ובנו.
המתרגמת זהר אלמקייס היא כותבת ודוקטורנטית לאנתרופולוגיה באוניברסיטת קולומביה, ניו יורק. פרסמה במגזין גרנטה ובאתרי האינטרנט העוקץ וקפה גיברלטר.
ספר בסדרת אדום דק
אריאל הורוביץ, הארץ
שאלון המתרגמים: זהר אלמקייס על תרגום הספר
קואטס דורש מאמריקה הלבנה לשלם על פשעיה נגד השחורים
נמרוד פלשנברג, הארץ, על הספר
פנתר