גד יאיר מקשיב לתחושותיהם של ישראלים החיים בגרמניה. לפחדיהם, לקנאתם, להתרסתם, לכעסם, למסקנותיהם. הספר חושף את הרכיבים התרבותיים שביסוד תפקודם של גרמנים בשואה ואחריה, ואת תמונות המראה המתחלפות של הזהות הגרמנית והישראלית היום.
בשיח עם ישראלים היושבים בגרמניה, שצופים ונתקלים בגרמנים בשפתם ובביתם - ברחוב, בעבודה, אפילו בחדר המיטות, מביא גד יאיר תובנות שופעות ומרתקות, החושפות התמודדות מורכבת ועמוקה עם זהות אישית וקיבוצית – ובה בעת הן תמונת ראי שלנו: גם כשאנחנו מתבוננים בגרמנים, אנחנו רואים, כתמיד, אותנו עצמנו.
דוד ויצטום, הטלוויזיה הישראלית, הערוץ הראשון
בספר אהבה זה לא פרקטיש מפיק גד יאיר מן המפגש עם הגרמני של היום הסבר למה שקרה בעבר: מה נשאר בחינוך הגרמני ובהתנהגות הגרמנית כפי שהיה ומה השתנה? מה מחוללים בהקשר זה המשמעת, הסדר, המשפחה, חיי המין וההתנהלות בחדר המדרגות. הוא מסכם, כי "הגרמנים נחמדים מאוד... אבל משהו בכל זאת תקוע שם". ה"תקיעות" של הגרמנים וה"תקיעות" של ישראלים במפגש עם גרמנים – זה הנושא.
פרופ' משה צימרמן, היסטוריון, האוניברסיטה העברית בירושלים
הספר הוא מסמך שמציף את הסינדרום של יחסים נגועים בין גרמנים לישראלים, שהם תאומים לא זהים, ובשונות הייחודית של כל אחד מהם, נמצאת גם הזהות ביניהם.
נדב בן נון, במאי הסרט "הגרמני הרך"
פרופ' גד יאיר מרצה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, מנהל את המכון לחקר הטיפוח בחינוך.
תחומי מחקרו נעים בין חקר תרבות לחינוך והוראה משמעותית.
זהו ספרו החמישי. ספרו הקודם, צופן הישראליות: עשרת הדיברות של שנות האלפיים, היה רב מכר ועובד לסרט תיעודי.
ספר בסדרת קו אדום