הספר 'קריאה עיוורת' כולל שלושה-עשר מסיפוריו הקצרים והארוכים של חנוך ברטוב, מבחר מתוך עשרות סיפורים שחיבר במשך חמישים שנה. הקורא המכיר את הרומנים הנודעים של ברטוב יגלה כאן פנים חדשות ומפתיעות בתכני כתיבתו ובצורותיה: סיפור-חידה רב מתח ומועקה על פגישה מרעישה עם רוצח המבקש לשכור דירה בתום ריצוי עונשו; אגדה מסוגננת על מעשה הבריאה המעניקה פירוש רענן לסיפורם של אדם וחוה, אלוהים והנחש; עלילות מחויכות ומעוררות מחשבה מחיי הקיבוץ, היורדות לעומק המתחים החותרים תחת אחדותה של הקהילה הסולידרית-כביכול; סיפורה של משפחה שקשריה הפנימיים קורסים דווקא משעה שהוגשם חלומה למצוא את שרידיה האובדים אחרי השואה.
הסיפורים חושפים את משיכתו של המחבר לתיאור פגישות פלאיות וצירופי מקרים לא-מקריים שסוד צפון בהם, אבל באותה מידה הם נטועים בממשותה של ההיסטוריה היהודית במאה העשרים, שחנוך ברטוב היה שותף לצמתיה המרכזיים ונכח בקווי החזית הנוראים והנשגבים ביותר שלה.
אכן, ניסיונות חייו, שפרנסו את הרומנים הבולטים שחיבר, נוכחים גם בסיפוריו כציר שממנו מסתעפת אמנות הסיפור שלו. על כן לא ייפלא, שגולת הכותרת של קובץ זה הם צמד סיפורי וידוי אינטימיים, שהמחבר משרטט בהם באהבה רוויית אשם את דיוקנאותיהם של אביו ושל אמו. "יהודי קטן" צומח מתוך דיווח מדוקדק של נסיבות היעדרו של הבן ממיטת מותו של האב לכדי חשבון נפש מקיף על יחסיו עם אביו מראשית עד אחרית, כמין תחליף ל'שבעה' שלא זכה לשבת עליו. ואילו "קריאה עיוורת" נמסר מתוך נפשה של אמו הישישה, הכלואה בעיוורונה ובשתיקתה, ומנסֶה להבין מנקדות ראותה כיצד צמחה מחיצת ניכור דקה בינה לבין בנה שנעשה סופר בעל שם. יכולת האמפתיה של ברטוב כלפי הזולת במצוקתו, שהיא אחת מסגולות היסוד של יצירתו, מתגלה כאן בשיאה, ואופיים הלא-בדוי של הסיפורים ממחיש כיצד ניתן להפיק מתוך החיים עצמם את הפנינים המזוקקות ביותר של האמנות.
לספר מצורפת אחרית דבר מאת אבנר הולצמן.
ב-2010 החלה הספריה החדשה, כמחווה לברטוב, להוציא מחדש את ספריו. ספר זה הוא פרק נוסף ב"פרויקט ברטוב". אבנר הולצמן, המלווה את הפרויקט מתחילתו, בחר את הסיפורים המופיעים בקובץ, וחנוך ברטוב ערך ותיקן את הנוסח.
פצעי בגרות
רגל אחת בחוץ
של מי אתה ילד
קריאה עיוורת
חנוך ברטוב הוא זוכה פרס ישראל לספרות 2010
טעימה מן הספר
דרמה לכודה בין כתלי הסיפור
הרדיקליות של חנוך ברטוב