יעקב, תלמיד ישיבה ומנהיג חבורת נערים פורעי חוק באחת ההתנחלויות בשומרון, חודר במשימת ריגול לקבוצת בני נוער הפועלת לקידום מהלכים של שיתוף פעולה בין תושבים יהודים ופלסטינים החיים מעבר לקו הירוק.
על רקע המתח האלים האופף את האזור, מתפתחת קִרבת לב עמוקה בין יעקב לבין רחל, תלמידת אולפנא העומדת בראש קבוצת הגישור. אלא ששני אירועים אפלים קוטעים באכזריות את הקשר העדין שנרקם ביניהם, ובמקביל את אפשרות ההתקרבות בין תפיסות עולמם ופעילויותיהם המנוגדות.
האם קיים סיכוי לאיחוי הקרע בין השניים ולקירוב מחודש של חלומותיהם הפרטיים והלאומיים?
***
בחווה חקלאית בגדה המערבית, בלב המתח הביטחוני-פוליטי בו אנחנו חיים, הוקמה קבוצת נוער “שורשים־ג’וּדוּר“ אשר מכשירה בני נוער ישראלים ופלסטינים לעבודה משותפת, תוך בניית הקשר בין הצדדים באמצעות מפגשים של עשייה חברתית ולמידה הדדית.
צעד אחר צעד, באומץ ובתחושת מחויבות, לוקחים הנערים והנערות חלק באירועים מרגשים מלאי אמונה ותקווה ששואבים את כוחם מתוך ההבנה שלשני הצדדים אין ארץ אחרת.
הרב פרומן ז”ל, האיש שהיווה השראה לפעילות זו, לימד אותי כי אלוהים ברא אותנו עם שני צדדים. לכל צד, יש בהכרח גם צד שני. למדתי שאין אנו יכולים להרשות לעצמנו לוותר על הניסיון למצוא פתרון לסכסוך הזה. לא משנה כמה זמן נצטרך להשקיע, כמה כישלונות נחווה בדרך. נקום וניפול ונקום שוב, ונמשיך ללכת.
טרם הבנתי מה הפתרון לסכסוך. אבל אני יודעת שהוא מתחיל במפגש: בין צד אחד, לצד שני.
רז אסתר קונס , מנהלת תכנית הנוער “שורשים־ג’וּדוּר“
עמלה עינת סופרת, חוקרת ומומחית בכירה לליקויי למידה. זוכת פרס אקו”ם 2017 על תרומתה ליצירה ולספרות הישראלית.
זוכה פרס דבורה עומר לספר מצטיין לנוער
נימוקי השופטים: פלאשבקים קשים מחקירת שב"כ מרכיבים את תמונת הפתיחה הלא שגרתית של הרומן 'פחד בין הגבעות' ולוכדים את הקורא בעולמות של מתח, סקרנות ועמקות לכל אורך הקריאה. את דמותו של גיבור הספר, יעקב, תלמיד ישיבה ומנהיג חבורת נערים פורעי חוק באחת ההתנחלויות בשומרון, עיצבה עמלה עינת ביד אמן. על רקע האזור האלים בו מתרחש הסיפור, היא שזרה קוים של כוח ורוך, של קשר ופרימה, בין יעקב לבין קבוצת בני הנוער הפועלת לקידום מהלכים של שיתוף פעולה עם פלסטיניים, ובינו לבין רחל, תלמידת אולפנא, העומדת בראש קבוצת הקישור. בתוך כך, ספרה של עינת מעניק הזדמנות להכיר ולהבין את תפיסת עולמם של בני הנוער החיים בהתנחלויות, ובכך ליצור גשר חשוב, נחוץ ומרתק בין העולמות
בין ספריה לנוער: