המחבר, יהודי שנולד אחרי השואה וגדל בוינה, רשם את שיחותיו עם בנים ובנות, נכדים ונכדות של נאצים, שהיו פעילים בזמן השואה, לרבות צאצאיהם של גנראל, שהוצא להורג, ראש עיירה, שנסחף עם הזרם הנאצי, ורבים אחרים. מתברר שהללו יודעים רק מעט מאוד על חיי הוריהם וסביהם בתקופה ההיא. תגובתם בדרך כלל היא שאט נפש, אבל לעתים מבצבצת מדבריהם הבנה והערצה. ברוב המקרים הסתירו ההורים את חלקם בפושעים נגד העם היהודי והשתדלו ליצור רושם שהם קורבנותיה של תקופה טרגית, שהיו נתונים להפצצות, לגירוש ולמאסר שרירותי.
בכירי המרצחים של התקופה הנאצית העלימו את חלקם בזוועה וגידלו בגרמניה ובאוסטריה דור היודע את תולדות הוריו רק מספרי ההיסטוריה...
הספר חושף, מאחורי המערכת הנורמלית לכאורה של יחסי הגומלין הפוליטיים והכלכליים בין ישראל לגרמניה רגשי אשם טראומטיים לצד דעות קדומות אנטישמיות, שהיו לטבע שני והמשמשים עדות מאלפת על מורכבותם של היחסים בין הדורות בגרמניה של זמננו.
פטר זכרובסקי נולד בבריטניה בשנת 1947. הוריו שהו שם בשנות מלחמת העולם השנייה כמהגרים ואביו היה חייל בצבא הבריטי. גדל בוינה, למד רוקחות, כימיה ופילוסופיה ושימש כאסיסטנט באוניברסיטה. עבד שש שנים בתעשיה הרפואית עד שעשה את הספרות משלח ידו. פרסם 7 ספרים בגרמנית.
הצגה המבוססת על הספר הועלתה בתיאטרון הפרינג' של "צוותא" תל אביב.