הסיפור האמיתי מאחורי המיזם, ואת מאבקו בממסד היהודי למימוש הרעיון. סיפור קולח ומרתק על רעיון שהפך, בתוך 5 שנים, מהצעה דחויה למיזם היהודי המצליח ביותר בדורנו. ביילין, שהוא אחד מאישי הציבור המעטים בישראל המשקיעים חלק ניכר מזמנם בנושאים הכרוכים בהמשכיות יהודית ובקשרי ישראל והפזורה היהודית, העלה ב 1994 את הרעיון להביא ארצה, על חשבון העם היהודי את כל הצעירים היהודים בעולם לביקור.
הספר עוסק במאבק הקשה שהיה לו עם הממסד היהודי בארץ ובעולם, ובבניית מודל הביקור על ידו, עד להפיכת המיזם להצלחה. הספר מתאר את העלאת ההצעה על רקע ויכוח האם יש הצדקה להמשך הסיוע היהודי לישראל, האכזבה הקשה בפגישות עם מנהיגי פדרציות יהודיות בארצות הברית ועם הנדבנים, וההתנגדות הנחרצת של הסוכנות היהודית. ארוחת הבוקר הבלתי-צפויה בה חוזר מייקל סטיינהרט לביילין, ומשכנע את צ'רלס ברונפמן להצטרף, שכנוע הממשלה בראשות ברק, להקציב ל 'תגלית' משאבים ל 5 שנים, הצטרפות המיליונרים היהודיים, היד הקפוצה של הפדרציות היהודיות, השינוי הדרמטי בעמדת הסוכנות עד נכונות להשתתף כספית בתכנית באורח סמלי, ועד למטוס הראשון בינואר 2000 והמפגש המרגש עם צעירי 'תגלית'.
9 שנות 'תגלית'- ההצלחה, ההיקף, המימון, ההגעה ארצה בימי האינתיפאדה, המשברים, הביקורת ("למה לממן ילדי עשירים בחו"ל כשיש עוני בישראל?" ) מסקנות מהצלחת הפרויקט, והסיכוי לשינויים במבנים היהודיים הבלתי-רלבנטיים באמצעות 'תגלית' ובוגריה.
לרגל שבוע הספר דורון קורן, YNET ממליץ על ספרים יפים במיוחד התקשורת התעלמה, ואף אחד כמעט לא שמע על האירוע העוצמתי שהתקיים לפני כמה שבועות בבנייני האומה, במפגש של כ-3,000 מטיילי פרויקט "תגלית|, שהיה גם מפגן אהבה מלא אנרגיות צעירות לישראל. אחד מאורחי הכבוד, מלבד התורמים לפרויקט המהפכני והמצליח הזה, המביא צעירים יהודיים מהתפוצות לסיור חינם בארץ, היה יוסי ביילין, הוגה הרעיון ומי שהפך אותו לתוכנית נושמת. ספרו "תגלית חיי" שהופיע לפני כשנה ואף אחד כמעט לא קרא, מספר ביילין איך קם ונהיה הדבר למרות המכשולים ומנדב כמה עצות זהב לפוליטיקאי המתחיל. מי שמתעניין בציונות מעשית ימצא את הספר מרתק, ולא יחמיץ גם את האירוניה בכך שביילין השמאלן, "עוכר ישראל", הצליח דווקא בפעולתו הסופר-ציונית – שלא ממש התפרסמה - לחיבור יהודי העולם אל מדינת ישראל. |