האם ניתן היה למנוע את מלחמת יום הכיפורים? ההיה הכרח לוותר על יישובי פתחת רפיח כתנאי להסכם שלום עם מצרים? מה היה יחסו האמיתי של סאדאת לבעיה הפלסטינית? ומה יחסה של מצרים לבעיה זו? אלה השאלות העומדות במוקד עניינו של הספר. המחבר עוקב בדקדקנות אחר מהלכיו של סאדאת ומדיניותו כלפי ישראל בשנים 1979-1970 וסוקר את דבריו וכתביו בשנים אלה. להשלמת התמונה נפגש המחבר עם שורה של אישים מרכזיים בשדה המדיניות והביטחון של אותן שנים, יצחק רבין, עזר ויצמן, ישראל גלילי, המזרחן פרופ' שמעון שמיר ורבים אחרים, ומוסר מפיהם לראשונה את תשובותיהם לשאלות שהוצגו.
הספר "ממלחמה לשלום" מחזיר לתודעתנו את השנים המסעירות ההן ופורש בפנינו את התמונה המלאה של מהלכי השלום עם מצרים. מעטים הרגעים שבהם מזמנת לנו ההיסטוריה אפשרות לשמוע את משק כנפיה ממש. ספר זה מחזיר אותנו לרגעים אלה.
משה כלפון, יליד חיפה, איש "המחנות העולים" ובוגר בית הספר כדורי. מראשוני המתגייסים לפלמ"ח. ממייסדי קיבוץ בית קשת. בין מפעליו הרבים יזם וניהל את פרוייקט "איכלוס ופיתוח הגליל התחתון" ויזם את הקמת המצפים בגליל ההררי. מיוזמי ההתיישבות בגולן ובבקעת הירדן וצפון ים המלח. בוגר אוניברסיטת בר-אילן והקורס הגבוה למדעי החברה באפעל.