עשרים שנה ויותר מתקיימים מפגשים יזומים בין ערבים ויהודים בישראל. במשך השנים פיתח צוות בית הספר לשלום גישת עבודה ייחודית (לא מיובאת ולא מועתקת), שנבתנה תוך כדי דיאלוג מתמיד בין הערבים והיהודים בצוות המנחים, ונבעה ממציאות חיינו.
לפי גישה זו, המפגש בין יהודים וערבים הוא מפגש בין שתי זהויות לאומיות, ומטרתו להרחיב את מודעות המשתתפים לקונפליקט, לחקור את זהותם העצמית ולהבנותה, דרך המפגש עם ה"אחר".
גישה זו מדגישה את הקונפליקט כדי להבינו ולנסות להתמוד עמו, כאשר ההנחה המרכזית היא, שהנושא הפוליטי הוא הוא הדבר העומד בין שני העמים, ורק התמודדות עמו תאפשר לנו להשפיע על המציאות, ולו במעט.
הספר שלפנינו מביא נקודת מבט חדשנית וביקורתית, יחד עם מתודולוגיה מבוססת לצורך ערכית מפגשים מסוג זה. ניסיונם ומקצועיותם של אנשי בית הספר לשלום יסייעו לכל מי שעוסקים בהפגשת ערבים ויהודים בישראל, ומפגשים בין קבוצות בקונפליקט בארץ ובעולם.
רבאח חלבי, עורך הספר, הוא מנהל עמית של בית הספר לשלום. הקים את מכון המחקר בבית הספר ועומד בראשו. משלים את לימודיו לתואר דוטור בחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים, ומרצה בחוג לחינוך באותה אוניברסיטה.