מחברי בדרכה חושפים: "בראשית הרומן שלהם, הגו ביל והילרי קלינטון תוכנית – שתהפוך למסד ולמנוע של היחסים ביניהם"; הם ממשיכים: "הם הסכימו לעבוד יחד כדי לחולל מהפכה במפלגה הדמוקרטית ובסופו של דבר להפוך את הבית הלבן לביתם. כאשר תוכניתם התממשה, עם ניצחונו של ביל ב-1992, היא נעשתה שאפתנית עוד יותר: שמונה שנים שלו כנשיא ואז שמונה שנים שלה כנשיאה. הברית הנועזת שלהם נשמרה בסוד עד היום". מיהי הילרי רודהם קלינטון, המבקשת להגשים את חלקה בתוכנית המשותפת, ולהיות הנשיאה האמריקאית הראשונה, אחרי 43 נשיאים? מה הופך אותה לאחת הנשים המרתקות, החזקות והמשפיעות בפוליטיקה העולמית?
הילרי קלינטון כפי שהיא נחשפת בספר "בדרכה" אינה רק משפטנית מבריקה, שידעה לסלול את דרכה אל מוקדי הכוח ולקדם את בעלה, אלא גם עורכת דין מעט מרושלת, שהסתבכה בעסקאות כושלות. היא אידיאליסטית, שחותרת לתקן עולם אבל גם פוליטיקאית פרגמטית, שמגמישה את ערכיה. היא הצביעה בעד המלחמה בעיראק אף שלא קראה במלואם את דו"חות המודיעין, והיא מסרבת להודות בטעות הזאת, או בכל טעות אחרת. קלינטון מבקשת ליצור לעצמה דמות של מנהיגה החלטית ועקבית, שראויה לשלוט באומה החזקה בעולם, ולהתגבר כך על המכשול הגדול העומד בדרכה – היותה אישה, בחברה שהתרגלה לשלטון של גברים. וגם: עד כמה תלויה הילרי בביל, בעלה, כדי לממש את שאיפותיה, ועד כמה כדאי לה דווקא להיבדל ממנו? ומדוע בעצם לא עזבה הילרי את בעלה הבוגד?
הביוגרפיה החוקרת "בדרכה" פורשת לפרטי-פרטים את האופן שבו הילרי קלינטון בונה את דמותה, וסוללת את דרכה. זהו דיוקן מקיף, מעודכן ומאוזן לעילא – ביקורתי ומכבד – של מנהיגה בהתהוות; ומדריך חיוני, מורה נבוכים מרתק, לכל המבקשים להבין את מערכת הבחירות האמריקאית בשנת 2008, לפני ולפנים.
ג'ף גרת, עיתונאי ותיק ב"ניו יורק טיימס", זוכה פרס פוליצר, הוא מחושפי פרשת וייטווטר, שבה הסתבכה הילרי קלינטון.
דון ואן נאטה ג'וניור, גם הוא מבכירי עיתונאי התחקיר ב"ניו יורק טיימס", זכה בשלושה פרסי פוליצר על עבודתו. שניהם מסקרים יחדיו ולחוד את הפוליטיקה האמריקנית זה עשרות שנים, וזוכים לשבחים על עבודתם המשפיעה.