אנתולוגיה זו - האנשים הכחולים - מכנסת 25 סיפורים של 25 מחברים מארצות הברית ומקנדה, שנכתבו בשנות השמונים (או מעט לפניהן או אחריהן), כולם בנוסח הריאליסטי. משה רון בחר את הסיפורים על פי ערכם הספרותי ועוצמתם בעיניו, אך גם כדי ליצור פסיפס מגוון ורחב הן של הסיפורת האמריקנית הקצרה והן של ייצוג החיים האמריקניים באותן שנים. הסיפורים מתרחשים ברובם באזורים גיאוגרפיים שונים של יבשת צפון-אמריקה, עוסקים בדמויות מקבוצות אתניות, מעמדות, מינים וגילים שונים, ומייצגים קשת רחבה של חוויות אישיות ושאלות מוסריות.
בין המחברים 11 נשים ו-14 גברים מכל חלקי היבשת, בני גילים שונים. יש ביניהם סופרים ידועים ומהוללים, כמו טוני מוריסון, כלת פרס נובל, או ריימונד קרבר; שמות מוכרים כמו אליס מנרו, ג'ון גרדנר, או ריצ'ארד פורד; וכישרונות חדשים, שכבר התחילו להתבלט באמריקה, ומופיעים כאן לראשונה בעברית – ג'מייקה קינקייד, פרדריק ברתלמי, מרי רובינסון, איתן קיינין, ג'וי ויליאמס, דניס ג'ונסון.
אמריקה היא לא רק סרטי פעולה וקומדיות מצבים; על אף המתקפות הפוסטמודרניות על אפשרות הייצוג בשפה, עדיין יש הרואים תפקיד מיוחד לספרות בהתייחסות היותר-רצינית למציאות. אסופה זו מבקשת להציג תמונת-מצב עדכנית של מגמה זו בסיפורת הקצרה הצפון-אמריקאית.