מדריך בסיסי והכרחי להבנת הפרי הכי שבור והכי דפוק מכולם. המחבר יליד חיפה, העיר הקרובה ביותר לכפר סמיר, (ראה הסבר בגוף הספר) ודור רביעי לילידי הארץ חובבי זיתים. את הזיתים הראשונים טעם כזאטוט מפרי כיבושיהם של ידידו הדרוזים מדליה ועוספיה. את לימודיו בכיתה א' החל בסניף של בית הספר הריאלי העברי השוכן בפתחו של רחוב הזיתים בהדר הכרמל. גם כשימש כמרצה ללימודי אמריקה הלטינית באוניברסיטה העברית וגם לאחר שעשה הסבה מקצועית לתחומי העבודה הסוציאלית והטיפול הנפשי ועמד יותר על קשייו הפנימיים, לא הרפה מקבעונו ובולמוסו לפרי הקטן, הירוק והמריר.
ספרו הנוכחי הוא הדרן לפרי הכי בסיסי, הכי מקומי, הכי מאפשר והכי מתגמל שיש, עבור המחבר, עץ הזית הוא עץ מולדת והזית קושר את כל אוהביו אל האדמה הזאת ומעודד דיאלוג המקרב הבדלי מוצא, אמונה ולאום. התייחסותו לזית מנסה לחרוג מראייתו כפריט מזון ונושא למתכונים בלבד ונועדה לקרב את הזית, הבנתו ואופן הכנתו לציבור מתעניינים רחב שעדיין איננו מגוייס.