הסופר השווייצרי רוברט ואלזר (1878 – 1956) נחשב היום לאחד הסופרים החשובים והמעניינים ביותר בספרות המאה העשרים. עוד בחייו זכה להערצתם של סופרים ואנשי רוח כגון פרנץ קפקא, מקס ברוד, רוברט מוזיל, ולטר בנימין והרמן הסה, אולם כתיבתו הייחודית לא זכתה להגיע לקהל רחב, ויצירותיו נדחו פעמים רבות.
קובץ זה כולל מבחר סיפורים קצרים מתוך שלושים שנות יצירתו של ואלזר, ומאפשר לטעום מדרכו האמנותית המרתקת והחד פעמית.
סיפוריו הקצרים של ואלזר – מאופיינים בהומור מיוחד במינו המוביל לעתים קרובות למצבים של אבסורד ולתהיות קיומיות. בתמימות ילדית ובחדות אבחנה, מבסס ואלזר תחושה של שבריריות אנושית נוגעת ללב, של חיפוש דרך מתמיד ושל בחירה בלתי נמנעת באפשרות ללכת לאיבוד.
בשיתוף המפעל לתרגום ספרות מופת ומכון גיתה
תרגם מגרמנית רן הכהן, חתן פרס טשרניחובסקי לתרגום 2010
עורכים: נגה אלבלך, רנה קלינוב, אברם קנטור
ספר בסדרת ספרית פועלים - סיפורת
"כשקראתי על גב כריכת איש שלא הבחין בשום דבר כי רוברט ואלזר היה מושא הערצתם של קפקא, רוברט מוסיל והרמן הסה חששתי. מן המפורסמות היא כי סופרים נשכחים זוכים לאחר מותם ליחסי ציבור מופרזים. והלוא אם ואלזר היה אחד הגדולים באמת מדוע לא נזכר לצידם יותר מיובל לאחר שגופתו נמצא נטושה בשלג"
עמר לחמנוביץ, ישראל היום
סיפורים לשעת לילה מדוכדכת
ההתאהבות שלי בספר הזה, המכיל סיפורים וקטעי פרוזה קצרים מאת רוברט ואלזר – התחילה בזכות חבר. בשיחה טלפונית סיפרתי לו שמצב רוחי אינו משופר, והוא ענה לי שגם מצב הרוח שלו לא היה משופר בבוקר "אבל עכשיו השתפר…בואי תקשיבי …"
מוטב לשים בצד את הסיפור הטרגי של הסופר השווייצרי רוברט ואלזר, ולהתמסר לאוסף הסיפורים שלו "איש שלא הבחין בשום דבר". מומלץ להבחין ב: גיוון, העושר, נקודות המבט ובהומור.
ענבר ליבנת עיניים גדולות, nana10, על הספר