קריאת שיריו של לב חקק היא כסיור העובר דרך ילדות של הגירה אל המעברה ומגיע לגיל השלישי בקליפורניה. קולו של הדובר בשירים, המלווה את הסיור, חסר יומרות ושואף להיות מתון, גם כאשר הוא מסתייג מאנשים או ממציאות, גם כשהוא מלא הערכה אליהם, וגם כאשר הוא מתייחס אל עצמו באירוניה. יש שקול זה הופך לצווחה מאופקת על מכת הגורל, או לקול מתריס על תעלולי אדם. השירים מציירים תמונות מפה ומשם בעיני מי שהיה כאן ונמצא שם, אך גם כשהוא שם הוא כאן. לאט-לאט הופך הסיור ב"קרעי תולדות חיים" - זהו שמו של אחד משערי הספר - לגילוייה של יריעה שלמה שבה רקומות תמונות למכביר. יש שהמילים רקמו תמונות אישיות של הנפש על עימותיה עם החיים, ויש שהן רקמו תמונות שמשקפות מבט רחב על מצבים חברתיים.
ספר שיריו הקודם של לב חקק הוא להוריש שיר עברי בלוס אנגילס והרומן האחרון שפרסם הוא בית על גבעה. בהוצאת הקיבוץ המאוחד יצאו ספריו איגרות הרב שלמה בכור חוצין, חסיד מול חוטאים - ספר התוכחות של עזרא הבבלי (שניהם בספריית הֵילֵל בן חיים) והספר ששון מרדכי משה - משלים וסיפורים.
לב חקק הוא פרופ' לספרות עברית באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנגילס ועורך הדור: השנתון העברי של אמריקה. מבין ספריו יוזכרו עם ארבעה משוררים, ירודים ונעלים, פרקים בספרות יהודי המזרח, ניצני היצירה העברית בבבל, המעטה מתוק והתרופה מרה. כן יצאו ספריו:
Equivocal Dreams, Modern Hebrew Literature Made into Films, The Emergence of Modern Hebrew Creativity in Babylon, Reading
Modern Hebrew Poetry and Prose
הוא גם עורך-דין בישראל ובקליפורניה.