אפשר גם אחרת: מתווה לכינונה של חברה מתוקנת נכתב בתגובה ל"ועדה לשינוי חברתי-כלכלי" (ועדת טרכטנברג), שהוקמה על ידי ממשלת ישראל בעקבות המחאה החברתית של קיץ 2011. בכתיבתו של מסמך זה השתתפו מיטב חוקרי האקדמיה, אנשי מקצוע רבים ופעילים חברתיים, כדי לתת ביטוי לאמירה שאפשר גם אחרת ולהציע פתרונות לתחלואיה של החברה הישראלית.
אפשר גם אחרת מציג ניתוח מקצועי אלטרנטיבי של מומחים מתחומי הכלכלה, החינוך, הבריאות, הדיור, המינהל הציבורי, המשפטים, התעסוקה והרווחה, ניתוח שנועד להראות שיש חלופה למדיניות שמנהיגות ממשלות ישראל זה שלושה עשורים.
אפשר גם אחרת נועד לספק תשתית ערכית ומקצועית למקבלי ההחלטות - שרי ממשלה, חברי כנסת, ראשי רשויות מקומיות - ולכל מי שמבקש לפעול לכינונה של חברה הוגנת והומנית; ובמקביל - להעניק לציבור גישה ביקורתית מנומקת להמשך קיומו של הדיון הציבורי. דיון כזה הוא חלק מהשיח הדמוקרטי הישראלי והוא ימצא את מקומו בכנסים, בחוגי למידה, בעצרות ובהפגנות ובערוצים השונים של המדיה החברתית.
ספר בסדרת קו אדום
ספרי מחאת 2011: שארית הקיץ
שני ספרים על הקיץ של 2011 מלמדים כי המחאה החברתית פיזרה זרעים לרוח הישראלית. אולם לזרעים נדרש זמן לנבוט, בעיקר לכאלה שנטמנו באדמה, שעשורים של דיכוי קפיטליסטי גרמו לה להיות צחיחה לחלוטין
ואולי לא הייתה מחאה מעולם
המחאה שימשה בעיקר כתירוץ לקיצוץ בתקציבי הממשלה, כולל ברווחה (אבל לא בביטחון). מה זה אומר? שצריך לחזור לרחוב, אומר יוסי יונה, אחד המחברים