"בכפר קטן בארץ רחוקה צמח עץ יחיד במינו.
זה היה עץ מיוחד ונדיר.
תושבי הכפר קראו לו עץ המיץ,
כי מהעלים שלו יכלו להכין את המיץ הכי טעים בעולם."
כל איש מתושבי הכפר קוטף כל שבוע עלה אחד בלבד מענפי העץ המיוחד ומכין לו קנקן מיץ טעים ונפלא. אבל מה קורה כאשר תושבי הכפר מתחילים לקטוף בסתר
עלים נוספים מהעץ?
יוסי מערבי, מחבר הסיפור הקסום והתמים 'עץ המיץ', אומר שהסיפור בא לתאר, במסווה של מעשייה, דילמה חברתית. דילמות חברתיות הן מצבים שבהם לכל פרט בחברה כדאי, באופן אנוכי, להתנהג בצורה מסוימת בנוגע למשאבים הציבוריים. אך אם כל הקהילה תתנהג באותו אופן הדבר עלול להביא למשבר סביבתי. זיהום הסביבה; הכחדת מינים נדירים; פקקי תנועה ומחסור במים – הם דוגמאות למשברים כאלה.
על מנת להימנע ממצבים כאלה, כל אדם בחברה צריך לחשוב לפני שהוא עושה שימוש אנוכי במשאבים הציבוריים – ומילי, גיבור הסיפור, ושאר אנשי הכפר, לומדים את העובדה המצערת הזאת כאשר הם נוכחים שחמדנותם הותירה את עץ המיץ הנפלא והמיוחד שלהם ללא עלים.
יוסי מערבי - הוא דוקטור במנהל עסקים, מרצה, חוקר ויועץ המתמחה בפסיכולוגיה ארגונית.
שחר קובר – שאייר את הסיפור בסגנון מיוחד, בהומור וחן רב מאייר ספרי ילדים. בוגר המסלול לאיור במכללת שנקר ואחד מזוכי פרס הכבוד האמריקאי על שם סידני טיילור לשנת 2009 לספרות ילדים.
הוא ספרם השני.
עץ המיץ ראה אור בקוריאה. תמונות
"עץ המיץ", שכתב יוסי מערבי, בהוצאת הקיבוץ המאוחד, הוא משל סביבתי לילדים שגם למבוגרים לא יזיק לקרוא".
אביב לביא. מעריב, סופשבוע, פברואר 2010.
עוד לפני המסר האקולוגי-חברתי, חייבים להתפעל מן השם המצוין והמפתיע של הספר. "עץ המיץ" הוא שילוב מילים מסקרן ולא שגרתי ולזה, חברים, קשה להגיע הרבה יותר מאשר למסר כזה או אחר... השורה התחתונה ברורה: הספר מזהיר משימוש יתר במשאבים, מאנוכיות, ומהמחשבה האנושית ש"אם רק אני עושה את זה – זה בטח לא יכול להזיק"... הסיפור מסופר בחן ובכישרון והסוף הטוב מאופק ויפה.
רינת פרימו,YNET, 18.2.2010
סיפור עם קסם של פעם בשפה יומיומית וקולחת. הילדים שלי התאהבו, עכשיו השאלה היא האם הפנימו את המסר...
רותם שביט, להיות משפחה, מאי 2010
ספר חינוכי בקריצה אקולוגית שמצליח להעביר מסרים בעדינות, בחוכמה ובאהבה לדמויות
בדרך כלל ספרים מהזן החינוכי ובייחוד אלה השייכים לטרנד האקולוגי אינם חביבים עלי, כיוון שהם לא תמיד מהנים לקריאה. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל, ו"עץ המיץ" הוא בהחלט דוגמה מוצלחת לכך... יוסי מערבי מצליח להגיש סיפור שמלמד על צריכה נכונה של משאבים ציבוריים (ובכלל),על כך שתמיד צריך לחשוב מה יקרה אם כולם יתנהגו כמוך ועל יחס הולם לטבע. והיופי הוא שהוא מצליח לעשות זאת בחוכמה רבה - בעדינות, בלי לקרוא לדברים בשמם, בהמון הבנה ואהדה לדמויות ובלי להניף אצבע מאשימה
מה קורא, עכבר העיר, מרץ 2010