בארבעה מאמרים סוחפים ופרובוקטיביים פורש אולריך בק, אחד הסוציולוגים הבולטים באירופה היום, את מחשבותיו פורצות הדרך על המציאות הקוסמופוליטית בה מצויה האנושות בימינו. השאלה המרכזית בה מאתגר אותנו אולריך בק היא: "מהם הביטויים החברתיים והפוליטיים הקונקרטיים של הקוסמופוליטיות?"
קוסמופוליטיות היא אידיאל וממשות, היא אוניברסלית וגלובלית, ומנגד היא לאומית, אתנית ורב-תרבותית. על פי בק, לאומיות בתובנתה הישנה אינה קיימת עוד. ככל שמנסים להיצמד אליה, היא בבחינת הכחשה של מציאות חיים קיימת. לאומיות מסוכנת כיום, משום שהיא פועלת כאידיאולוגיה המסתירה מאיתנו את תוצאותיה הרות האסון של ההתעלמות מאי-השיוויון החברתי שחוצה גבולות ומחפה על ההכחשה של הרס הסביבה הטבעית שלנו. מרי אזרחי, מתחים מתפרצים וסיכונים סביבתיים בערים הגדולות ובמרחב העולמי - כל אלה הם תוצאה של אי הכרה בקוסמופוליטיות והיצמדות ללאומיות מרוטה הנאחזת במציאות שאינה קיימת.
אולריך בק הוא סוציולוג פוליטי שכתיבתו הבהירה והחדה פותחת בפנינו אופק מדעי ונורמטיבי חדש. הוא עוזר לנו לחשוב לא רק כיצד ראוי שייראה העולם הגלובלי שלנו, אלא כיצד ניתן לזהות בו כבר עתה את מה שאחרים טוענים שהיא אוטופיה לא מציאותית.
בהקדמה מקיפה ומאירת עיניים ישי בלנק מן הפקוטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב מעמיד את טענותיו של בק בהקשרן, מסביר את הגיונות ההגהות הקוסמופוליטיות ומעלה שאלות לגבי כמה ממרכיביה.