מה משקלם של זיכרונות הילדות בעיצוב נפשו של אדם בוגר? האם עיבודן של חוויות מאותה תקופה מסייע להיפטר מרחמים עצמיים ועוזר להתמודד עם צער ואובדן בהמשך החיים? האם יש שוני מהותי בין יחסי אנוש בחברה הפינית לבין אלה שאנו מכירים מסביבתנו הקרובה? מה תפקיד הטבע בחייהם של אנשים עירוניים? ואיך יכולה אישה לשאת בגפה את עול הבדידות? בקובץ סיפוריה שקר קטן דנה רָאִיָּה סְיֶקִּינֶן בכל השאלות האלה, ועל אחדות מהן מעניקה יצירתה תשובות מקוריות ומעניינות. סְיֶקִּינֶן היא אמנית גדולה של תיאור תעצומות הנפש. סיפוריה הם מיניאטורות אמינות של התרחשויות המשנות באופן גורף את הגיבורים, וסימני הדרך בהם מורים על נתיב חדש לתפיסת העולם ולהבנת האדם. כל סיפור בשקר קטן הוא מסע אל גילוי האמת ושלב בהתבגרות.
הסופרת הפינית רָאִיָּה סְיֶקִּינֶן (2004-1953) פרסמה שלושה רומנים, שמונה קבצים של סיפורים קצרים וארבעה ספרי ילדים. כתיבתה מצטיינת בתמציתיות וברגישות, ולשונה עשירה ומדויקת. יצירותיה תורגמו לשבע-עשרה שפות, ובשנת 2004 ראה אור התרגום העברי של ספרה האי.
שקר קטן מתפרסם בתרגום דנה שולגה-רז, והוא הספר השישי בסדרת צפון בעריכת רמי סערי – סדרה שנועדה להפגיש את הקוראים העברים עם ספרות מארצות סקנדינוויה ומן המדינות הבלטיות.
מסע בציור צפוני
רות אלמוג על שני ספרים, שפשטות הכתיבה והקצב המונוטוני-כמעט שלהם יוצרים עולם המורכב מדקויות וסמלים
מספרי סדרת צפון:
שקר קטן מאת
רָאִיָּה סְיֶקִּינֶן (פינלנד)
מדינת גבול מאת
רָאִיָּה סְיֶקִּינֶן(אסטוניה)
גבר זר בא למשק מאת
מיקה ולטרי (פינלנד),
משל התאנה מאת
הלנה יגב-מור (ישראל)
הקרח והטיטניק מאת
יאן קפלינסקי (אסטוניה)
שמחה ארורה מאת
יאן-הנריק סוואן (שוודיה)
הציור על עטיפת הספר – יובל פלד: פינוקיו