בשני הכרכים הראשונים ימצא הקורא כמעט את כל השירים שכתב המשורר לאורך דרכו, החל בתקופה שקדמה לכתיבת שירי פרחי אש (1949) וכלה בשירים שנכתבו כבר אחרי הבא אחרי (1994).
רבים מהשירים לא נכללו עד כה בקובצי שיריו של גורי, והם מגיעים כאן לכינוס או גם לפרסום ראשון. הספרים מאפשרים התוודעות מלאה ואמתית לשירת המשורר, חדירה לרבדיה המרובים, התקסמות משפע ההשראה השירית השורה עליה.
יותר מחמישים שנה סעורות הצליחה שירתו של גורי שלא להיפרד מן הרגש ומן המגיה השירית של הלשון, התמונה, הצליל והמקצב.
שני הכרכים מציגים מסע חיים ארוך ומקיף של משורר שמעולם לא חדל לחיות את חייו כמשורר פעיל ומופעל, משתנה, מתפתח ומתבגר, משורר ששיריו בימי בגרות ושיבה, המצטיינים במורכבותם ובחוכמת החיים המדברת מהם, אינם נופלים ברעננותם ובקסמם משירי הנעורים שלו.
כונסו כאן הספרים פרחי אש, כלולות, שירי חותם, שושנת רוחות, תנועה למגע, מראות גיחזי, איומה, מחברות אלול, חשבון עובר, הבא אחרי, והמחזורים ארץ המרדפים ויריד המזרח.
הכרך השלישי של שירי חיים גורי, חתן פרס ישראל לשירה, משלים את מהדורת כל שיריו עד כה. בשונה משני הכרכים הקודמים שראו אור לפני 13 שנים, ושסדר שיריהם היה כרונולוגיה בבסיסו, כולל כרך זה לא רק את שני ספרי השירה האחרונים שלו, "מאוחרים" (2002) ו"עיבל" (2009), וכן שני מחזורי שירים חדשים ("שירים מספר הצוואות"), אלא גם מחזורי שירה שלמים שפורסמו בספרי הפרוזה של גורי ובעיתונות במהלך 50 השנים האחרונות ולא נכללו עד עתה בספר שירים כלשהו. כמו כן כלולים בכרך זה, במדור מיוחד, שירי הזמר של גורי, רובם מימי הפלמ"ח והמאבק לעצמאות, ובכלל זה השירים הידועים "באב אל וואד", "פנס בודד", ו"הרעות"