אקספרסיוניזם נבואי, בשירת ארץ ישראל, משמעו מבע פיוטי המתחבר בסגנונו הגבוה, רב השגב וההתלהבות, לחזון נביאי ישראל, במרכזו מתן ביטוי לבעיות האומה במולדתה ולגורלה בגולה. המבע השירי חוצה גבולות במעבר מן הלאום אל היחיד ונסמך על מסורת של שירה אוניברסלית ומיטאפיזית שאינה עומדת בסתירה לשירה מגוייסת. ברוח זו נכתבו שיריו של אורי צבי גרינברג, ביידיש ובעברית, כמו גם מאמריו והצהרותיו המניפסטיות. מפעלו הפיוטי, שמעטים כמוהו להיקף, להגות ולעושר חוויתי, מצטיין בדבקותו בעקרונות השליחותיים, ובביצורם כמסכת פואטית מלוכדת, המשורר נלחם כל חייו להגשמת עקרונותיו, חזר על עיקרי אמונותיו, הוסיף עליהם ושיכללם בלי - הרף, כפי שהתחייב ממהלך האירועים ההיסטוריים, לנוסחו הלוהט, המתפרץ בריתחה ושאגה, חברו כתיבה אימפרסיוניסטית, מרהיבה בצליליה הרכים, המעודנים, שבאה להשלים את אמונתו ב"שיר - אש - דת - כיסופים", ואת יכולתו ללכד מראות וחזיונות מראשית הזמנים ועד אחריתם. הנוסח האקספרסיוניסטי, בהתגוונותו אימפרסיוניסטית, מציין גם את יצחק למדן, שהעקדה האישית והלאומית נמצאת במרכזה, אצ"ג ולמדן חלקו זה על זה, אך שניהם קרובים זה לזה בהתמסרות ללא - סייג לאידיאלים הציוניים ובדאגה לאדם היהודי בכל אתר ואתר. מתתיהו שוהם מפליג לתנ"ך במחזותיו. הוא שם את החזון הנבואי ואת ההתנגדות אליו בפיהן של דמויות המייצגות תרבויות שונות וכלל בהשקפות השונות עולם יצרי המתסיס את הקונפליקטים הדרמטיים. ועוד עלה בידיו להתיחס על סף מותו לנאציזם הנאבק בכל כוחו בערכי היהדות שהנביאים שימשו להם לפה. שלושת המשוררים שותפים, תוך התייחדות בדרך סגולית ועצמאית בנטילת חלק בזרם פיוטי ראשי בתולדות השירה העברית בכלל ובשירת ארץ - ישראל בפרט.
כרך ראשון: שירת חיבת ציון כרך שני: שירת התחייה: ח.נ. ביאליק. כרך שלישי: שירת התחייה: שאול טשרניחובסקי. כרך רביעי: שירת התחייה: אמני הז'אנר. כרך חמישי: שירת ארץ ישראל: מודרניזם וקלאסיקה: שלונסקי, אלתרמן, גולדברג . כרך שישי: שירת ארץ ישראל: אקספרסיוניזם נבואי. כרך שביעי: שירת ארץ ישראל: רומנטיקה, אידיאולוגיה, מיתולוגיה. כרך שמיני: שירת ארץ ישראל: מהפיכות צורניות. כרך תשיעי: שירת ארץ ישראל: מיסטיקה וסימבוליקה. כרך עשירי: שירת ארץ ישראל: ליריקה.
הלל ברזל, פרופסור לספרות עם ישראל ולספרות משווה באוניברסיטת בר-אילן. הוא גם המחבר של הטרילוגיה: המאה החצויה ממודרניזם לפוסט-מודרניזם, הספרות ורוח התקופה, הרואה אור אף היא בספרית פועלים. ספריו זכו לפרסים רבים וביניהם פרס ביאליק לחכמת עם ישראל.