גיבורי "הדירה בשלמה המלך" הם עוזי וחנה, אח ואחות מבוגרים שבילדותם התגוררו מן הסתם יחד בדירת הוריהם, וכעת הם שבים לגור בדירה אחת, ברחוב שלמה המלך בתל אביב, לאחר שעוזי התאלמן וחנה מזמינה אותו להתגורר בביתה, מתוך תחושה ששותפות חיים של אח ואחות היא העדיפה.
אל הוויה חדשה זאת מצטרף זוג נוסף – עמוס, בנו של עוזי, המגיע מחו"ל לביקור לאחר שנתיים של היעדרות, ומיה אהובתו החדשה. מכאן ואילך נרקמת מערכת יחסים סבוכה בין הזוג "הגרעיני", האח והאחות, לבין הזוג הצעיר, "הטבעי", המאוהב, תוך התייחסות למערכת החברתית-אנושית הסובבת אותם, שיש בה "טיפוסים" מקוריים ויוצאי דופן לרוב.
במרכז עלילת הספר מתואר מאבקם של בני המשפחה ושאר גיבורי הסיפור במחלה קשה התוקפת את עוזי ומשתלטת על הוויית הבית. "עיסוקי הפנים" של הדמויות מתקשרים אל "עיסוקיהם החיצוניים", כמו ענייני מדע, ביטחון וזהות יהודית.
מירון ח. איזקסון, סופר ומשורר, משלב ברומן זה פרוזה מדויקת וחסכונית בהדים וקולות מן השירה "האינסטרומנטלית" שלו, והתחביר הייחודי הזה משרת היטב את עלילת הרומן. בצד התחקות פרטנית אחרי התנהגותם היומיומית של יושבי הדירה, הוא בוחן סוגיות אנושיות-אוניברסליות, לא פעם מתוך מבט אירוני מובהק. החולין הארצי משיק לסוריאליזם רליגיוזי, כש ש"הנורמטיביות" מאתגרת את החיפוש אחר שוני, אמת פנימית וחריגות. הניסיון האישי והמשפחתי העובר על גיבורי הסיפור מביא אותם את מודעות עצמית שונה ומורכבת מזו שהיתה בהם.
"הדירה בשלמה המלך" הוא רומן שלישי למירון ח. איזקסון. לבד מאלה פרסם גם שבעה ספרי שירה והוא חתן פרס נשיא המדינה לספרות עברית, תשס"א.
לכל ספריו של מירון ח. איזקסון באתר>>
קישורים:
אין לי חיים ללא הכתיבה